Прем’єр Індії збирається з візитом до України

13:30 27.07.2024

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує у серпні, вперше за час війни, відвідати Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє WION з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

За даними ЗМІ, візит Моді до України планується найімовірніше на 23 серпня. Це виданню підтвердили декілька джерел у дипломатичних колах Делі.


На початку цього року президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Моді та запросив лідера Індії відвідати Україну.

Моді зустрічався із Зеленським у червні в Італії на полях саміту країн Групи семи. Під час цієї зустрічі обидві сторони обговорювали поточну ситуацію в Україні.

Читайте також: Глави МЗС України та Індії обговорили розвиток двосторонніх відносин
Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді 8 липня, коли РФ вдарила по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, зустрічався з російським диктатором Володимиром Путіним у його резиденції в Ново-Огарьово та опублікував світлини обіймів з ним.


Зеленський відреагував на такий вчинок індійського прем'єра, нагадавши, що цього дня внаслідок жорстокого ракетного удару РФ загинули 37 людей, а ще 170 зазнали поранень. За його словами, це – "величезне розчарування та нищівний удар по мирних зусиллях бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається з найкривавішим злочинцем у світі в Москві в такий день".

Ще на цю тему