У Польщі відкриють представництво Регістру судноплавства України 

08:00 30.07.2024

Польський регістр судноплавства та Регістр судноплавства України посилюють співпрацю. 

Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко, пише USM

Так, 25 липня у штаб-квартирі Польського регістру судноплавства пройшла зустріч представників обох інституцій. Основною темою обговорення стало відкриття представництва Регістру судноплавства України. 

Представництво відкриють у польському місті Гданськ. Також планують провести сумісний науково-практичний семінар. 

«Наразі між інституціями триває практичне втілення планів і заходів на реалізацію чинних угод. Важливим елементом співпраці може стати допомога в сертифікації української продукції для ринку ЄС. Також мова йшла про сумісне проєктування та будівництва кораблів в рамках співпраці польських та українських конструкторських бюро», – зазначив Євгеній Ігнатенко. 

Він додав, що наразі обговорюють конкретні кроки, зокрема інновації у суднобудуванні. 

Своєю чергою консул України Олександр Плодистий підкреслив, що в Україні заводи здебільшого розташовані поблизу лінії фронту. 

«Тому розвиток чи створення нових проєктів дуже залежить від цієї лінії та від того, буде ця інфраструктура зруйнована чи ні. Сьогодні ми починаємо з маленьких кроків, з маленьких проєктів. PRS може допомогти Україні в ліцензуванні продукції, яка йде на ринок ЄС, адже Польща має право голосу як член Євросоюзу», – зазначив консул. 

Нагадаємо, з 16 серпня 2023 року ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України» створило п’ять нових управлінь.
 

Ще на цю тему