У США попередили про хвилю російської дезінформації перед виборами

14:40 30.07.2024

Кремль звертається до простих американців та комерційних піар-фірм у РФ, які нічого не підозрюють, щоб поширювати дезінформацію про президентські перегони у США.

Про це повідомляє AP, пише Укрінформ.

"Кремль мимоволі звертається до американців та комерційних піар-фірм у РФ, щоб поширювати дезінформацію про президентські перегони в США, заявили у понеділок високопосадовці розвідки, детально описуючи останні спроби противників Америки спрямувати громадську думку напередодні виборів 2024 року", - йдеться у повідомленні.

За словами представників розвідки, незмінною залишається рішучість РФ, Китаю та Ірану заповнити мережу Інтернет неправдивими заявами про американську демократію, щоб підірвати довіру до виборів.

"Американська громадськість має розуміти, що контент, який вони читають в Інтернеті, особливо у соціальних мережах, може бути іноземною пропагандою, навіть якщо здається, що він походить від співвітчизників-американців чи зі США", — сказав посадовець з Офісу директора Національної розвідки.

Як зазначається, РФ продовжує становити найбільшу загрозу, коли йдеться про дезінформацію під час виборів. Хоча є ознаки того, що Іран розширює свої зусилля, а Китай діє дуже обережно.

Актори, пов'язані з Кремлем, все частіше наймають маркетингові та комунікаційні компанії в РФ, щоб передати частину роботи зі створення цифрової пропаганди на аутсорсинг, замітаючи при цьому сліди, заявили посадовці під час брифінгу.

Декілька таких фірм потрапили під нові санкції США, оголошені у березні. Американська розвідка стверджує, що дві російські компанії створили фальшиві вебсайти та профілі у соціальних мережах для поширення дезінформації Кремля.

Кінцевою метою росіян є змусити американців поширювати російську дезінформацію, не ставлячи під сумнів її походження. За словами розвідників, люди набагато частіше довіряють та поширюють інформацію, яка, на їхню думку, надходить з внутрішнього джерела. Підроблені вебсайти, створені для імітації американських новинних видань та згенеровані штучним інтелектом профілі у соціальних мережах, — це лише два методи.

У деяких випадках американці та американські технологічні компанії та засоби масової інформації охоче посилюють та повторюють повідомлення РФ.

Нагадаємо, президентські вибори у США відбудуться 5 листопада.
 

Ще на цю тему