Росія розпочала масштабні військово-морські навчання без участі Чорноморського флоту

09:20 31.07.2024

РФ розпочала масштабні військово-морські навчання в Арктиці, на Балтійському та Каспійському морях і на Тихому океані. Чорноморський флот в них участі не бере.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW з посиланням на міноборони РФ.

У маневрах беруть участь близько 300 кораблів, катерів, підводних човнів та суден забезпечення, до 50 літальних апаратів, понад 200 одиниць військової та спеціальної техніки, а також понад 20 тисяч військовослужбовців та цивільного персоналу.

Метою багатоденних навчань названо "перевірку дій органів військового управління" ВМФ та "готовність екіпажів кораблів, частин морської авіації та берегових військ ВМФ Росії до виконання завдань за призначенням". У ході маневрів передбачається виконати понад 300 "бойових вправ із практичним застосуванням зброї". Серед іншого йдеться про зенітно-ракетні та артилерійські стрільби по морських і повітряних навчальних цілях.

У навчаннях не бере участі Чорноморський флот РФ, який задіяний у війні Росії проти України і зазнав за минулі два роки значних втрат.

Як повідомлялося, ураження у тимчасово окупованому Криму двох російських десантних катерів є сигналом про те, що безпечне перебування флоту РФ у цій частині Чорного моря вже неможливе.

 

Ще на цю тему