РФ буде нарощувати використання багі та квадроциклів - оголошено про курси водіння на базі навчальних центрів

17:40 31.07.2024

У так званому міністерстві оборони РФ позитивно оцінили досвід використання багі та квадроциклів на полі бою, хоча наші військові ефективно нищать і такі цілі

УРФ нещодавно заявили, що на базі центрів підготовки військовослужбовців збройних сил планують організувати курси водіння на багі та квадроциклах - про це заявив так званий міністр оборони РФ Андрій Білоусов під час візиту на полігон у Ленінградському військовому окрузі, пише "Діфенс Експрес".

За його словами, ця техніка зараз затребувана на полі бою для російських військових, і що вона нібито ефективно зарекомендувала себе для виконання низки завдань - штурмів, проведення ротацій, а також для доставки низки вантажів включно із засобами зв’язку та боєприпасами.

Фактично це говорить про те, що РФ буде нарощувати використання на полі бою підрозділів із багі, квадроциклів (й також ймовірно мотоциклів), використання останніх часом яких дійсно зростає. А деякі пропагандистські ворожі ЗМІ подали новину про курси навчання як "російське військо пересаджують на багі та квадроцикли".

Наприклад, тут передусім можна згадати випадок, як російське окупаційне військо під час свого масштабного штурму на Курахівському напрямку, окрім 57 одиниць бронетехніки включно з танками, використало також й багі разом з мотоциклами, ворожий штурм було успішно відбито бійцями 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

Про використання мобільних груп на багі та квадроциклах час від часу звітує так зване оборонне відомство РФ, зокрема йдеться і про мобільні розрахунки операторів FPV-дронів, які використовують квадроцикли для більш непомітного пересування місцевістю.

Якщо ж говорити про використання російськими військами мотоциклів, то тут можна згадати історію, що ще у 2011 році оборонне відомство РФ вирішило відмовитися від них як штатних транспортних засобів через відсутність концепції їхнього застосування.

Ще на цю тему