У Молдові затримали двох чиновників за підозрою у державній зраді 

11:40 01.08.2024

Прокуратура боротьби зі злочинністю та особливо важливими справами Молдови (PCCOCS) оголосила про затримання двох чиновників у справі про державну зраду після обшуків у парламенті 31 липня.

Про це йдеться у заяві відомства, пише Радіо Свобода.

В Кишиневі затримано посадовців Секретаріату парламенту та Прикордонної поліції, повідомили правоохоронці.

«Одного з них підозрюють у державній зраді після того, як він нібито зібрав і передав співробітнику посольства інформацію, яка мала бути використана проти інтересів Республіки Молдова. Другий чиновник підозрюється у змові проти Молдови. Він діяв з метою отримання особистої вигоди. Так, посадовець підтримував контакт зі співробітником посольства з метою збору та передачі йому інформації, яка могла бути використана проти інтересів Республіки Молдова», – зазначили у прокуратурі.

В рамках кримінального провадження обидва посадовці були затримані на 72 години, вказано у повідомленні.

Раніше стало відомо, що у Кишиневі співробітники Служби розвідки та безпеки спільно з прокуратурою проводять обшуки в будівлі парламенту Молдови в рамках кримінальної справи.

Джерела місцевого Радіо Свобода повідомляють, що розслідування ведеться у справі про шпигунство щодо голови юридичного департаменту парламенту Молдови Йона Креанге. За словами співрозмовників, чиновник був спійманий на місці злочину, коли передавав інформацію співробітникам посольства Росії в Кишиневі.

Торік Молдова скоротила кількість акредитованих дипломатів у посольстві Росії в Кишиневі через «зусилля з дестабілізації».
 

Ще на цю тему