JICA та МКІП планують співпрацювати щодо відновлення культурної інфраструктури

10:40 02.08.2024

Тимчасовий виконувач міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв обговорив з командою Японського агентства міжнародного співробітництва JICA можливу підтримку України щодо реалізації інфраструктурних проєктів у сфері культури.

Про це повідомляє МКІП, передає Укрінформ.

Як поінформував Карандєєв, «ми працюємо над приведенням у відповідність до технічних вимог сховищ для культурних цінностей у музеях. Ми також маємо потребу у створенні спеціалізованого депозитарію, зокрема розробці проєктної документації та фінансовій підтримці технічного переоснащення».

«Крім того, ще один глобальний проєкт – реновація Національного реставраційного центру. Ця інституція працює на максимумі своїх можливостей, але в орендованому непристосованому приміщенні. Ми вже знайшли приміщення для релокації. Нині потруємо переоснащення та підвищення кваліфікації працівників», – зазначив очільник МКІП.

Карандєєв також наголосив на інформаційних викликах: зараз Україна активно посилює роботу з прифронтовими територіями, які найбільше піддаються впливу ворожої пропаганди, тож нас цікавить співпраця з японською стороною щодо інформаційної підтримки цих регіонів.

«Наша команда займається питаннями відбудови та відновлення України. Ми надаємо допомогу, мета якої забезпечити екстрені потреби, проте, ми зацікавлені й у співпраці щодо питань сфери культури, бо ми розуміємо її можливості. Культура є джерелом енергії для безпосередньої відбудови та відновлення міст конкретних країн», – зазначив заступник генерального директора групи місцевого та регіонального розвитку департаменту управління інфраструктурою головного офісу JICA Наомічі Муроока.

Ще на цю тему