Нагодуємо Африку. Нібулон відновив постачання зерна до Єгипту за незвичайним маршрутом

15:20 02.08.2024

Компанія Нібулон, один із найбільших операторів зернового ринку в Україні, вперше 2024 року доправила першу партію українського зерна до Єгипту в межах тендера Генерального відомства з постачання товарів уряду Єгипту GASC.

«Угода Нібулона з єгипетською державною компанією важлива для обох сторін. Для GASC вона, в першу чергу, означає забезпечення продовольчої безпеки країни. Адже завдяки поставкам українського зерна у найвіддаленіші куточки, хліб на столі матимуть навіть найбільш незахищені верстви населення Єгипту. Нібулон же, відправляючи якісне українське зерно до країн Африки, продовжує виконувати свою місію — годувати світ», — заявив директор з логістики агрохолдингу Сергій Калкутін. Про це компанія повідомила у Facebook, пише НВ.

Доставка зерна до Єгипту відбувається через Дунайський зерновий коридор з використанням логістичних можливостей компанії TTS (Transport Trade Services), з якою Нібулон пролонгував контракт на новий сезон.

Раніше повідомлялося, що Україна забезпечує продовольством 400 млн осіб у всьому світі.

До російського військового вторгнення зернотрейдер Нібулон мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

Нібулон до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію в більш ніж 70 країн світу. Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції.

Збиток Нібулона через повномасштабне військове вторгнення РФ у 2022 році перевищив $416 млн.

Наразі зернотрейдер працює на 32% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і змушений був перенести центральний офіс із Миколаєва до Києва.

Ще на цю тему