«Освітянка» отримала підозру за сприяння знищенню української ідентичності в окупованому Криму

19:30 03.08.2024

“Чиновниця” з окупованого Криму, яка впроваджує так звані “стандарти освіти” росії в школах півострова отримала підозру в колаборації. 

Їй загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та Севастополя, пише Флот-2017.

“За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України) громадянці України, яка впроваджує “стандарти освіти” держави-агресора в школах півострова. Їй загрожує до 3 років позбавлення волі”, – йде у повідомлені.

Зазначається, що після окупації Кримського півострова підозрювана обійняла посаду так званого “методиста відділу російської філології центру філологічної освіти” в так називаємому “кримському республіканському інституті післядипломної педагогічної освіти”.

Упродовж 2022-2023 років зловмисниця виступала на семінарах та форумах, окреслюючи вимоги та особливості реалізації “федерального державного освітнього стандарту” в загальноосвітніх навчальних закладах Кримського півострова. 

Встановлено, що “освітянка” розробила так звані “методичні рекомендації про особливості викладання російської мови та літератури в загальноосвітніх організаціях “республіки Крим””, якими встановила “методику викладання” цих предметів відповідно до законодавства країни-окупанта.

Крім того, в якості “незалежного експерта” підозрювана здійснювала оцінку рівня впровадження “освітніх стандартів” держави-агресора у кримських школах.

“Своїми діями підозрювана сприяє державі-окупанту у знищенні національної ідентичності українських школярів в Криму”, – підкреслили в прокуратурі автономії.
 

Ще на цю тему