Зеленський хоче зібрати Раду Україна-НАТО: говоритиме про допомогу у збитті російських ракет 

10:00 05.08.2024

Президент України Володимир Зеленський доручив підготувати зустріч в рамках Ради Україна-НАТО щодо залучення країн-сусідів до збиття російських ракет.

Як повідомляє Укрінформ, про це Володимир Зеленський розповів під час урочистостей з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ.

"Ми повинні проробляти ще технічні можливості, щоб було застосування іншої авіації сусідніх країн проти тих чи інших ракет, які направляються. Так, вони б’ють по Україні, але вони діють у напрямку наших сусідніх партнерів, безумовно, передусім країн Альянсу. І мені здається, що це рішення для партнерів, напевне, складне, вони завжди бояться зайвої ескалації. Але ми боремося з цим, будемо працювати над цим, і у нас, я вважаю, є непоганий варіант нашої Ради Україна-НАТО, і ми вже її збирали з точки зору безпеки в морі", - сказав Зеленський.

Президент поінформував, що вже дав завдання дипломатам працювати з Альянсом над проведенням зустрічі у рамках Ради Україна - НАТО і дати такої зустрічі. "Я думаю, що такої коаліції на сьогодні нам дуже не вистачає. Бо це велика відповідальність для однієї країни-сусіда - взяти на себе відповідальність і допомагати нам збивати ракети. Хоча я вважаю, що це, безумовно, треба було зробити давно. Але я думаю, що є ще й такий інструмент, я хочу його спробувати, щоб країни НАТО проговорили з Україною можливості такої невеличкої коаліції країн-сусідів, які будуть збивати ракети ворога", - заявив Зеленський.
 

Ще на цю тему