НАТО та Україна посилюють співпрацю в галузі інновацій

07:50 06.08.2024

У понеділок, 5 серпня 2024 року, НАТО опублікувала резюме нової Дорожньої карти інноваційної співпраці України з НАТО, що була раніше схвалена лідерами НАТО та України на Вашингтонському саміті.

Про це повідомило 5 серпня представництво НАТО в Україні, пише Арміяinform.

Ця угода є значним кроком вперед у посиленні співпраці між НАТО та Україною в галузі інновацій відповідно до її п’яти ключових цілей:

  • допомога у задоволенні нагальних потреб України за допомогою інноваційних рішень;
  • зміцнення інноваційної системи України та підвищення її стійкості;
  • посилення співпраці між інноваційними мережами НАТО та України
  • обмін передовим досвідом щодо українських технологій і тактик;
  • сприяння військовим інноваціям і технологічним змінам в НАТО.

Об’єднуючи підприємців, технологічні компанії, венчурних інвесторів, студентів, дослідників та оборонні інноваційні агенції, ця дорожня карта має на меті розв’язувати нагальні проблеми України та допомогти їй досягти успіху на полі бою.

Дорожня карта створює централізовану платформу, за допомогою якої Україна може повідомляти про свої потреби в нових технологіях, заохочувати інновації та запрошувати державний і приватний сектори задовольняти ці потреби.

Дорожня карта заохочує зміцнення зв’язків між інноваційними ініціативами НАТО та України, в тому числі через конкурси призів, хакатони та інші спільні заходи.

Наприклад, у червні НАТО та Україна запустили перший в історії Форум оборонних інноваторів, який зібрав понад 450 стартапів, інвесторів та урядовців для вирішення реальних викликів.

Ці та подібні зусилля в майбутньому допоможуть розкрити інноваційний потенціал України та забезпечать як НАТО, так і Україні можливість знайти інноваційні рішення для реальних операційних викликів.
 

Ще на цю тему