У Росії заборонили німецький Фонд Аденауера

13:20 06.08.2024

Генпрокуратура Росії внесла до реєстру так званих «небажаних організацій» німецький Фонд Конрада Аденауера.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ

У постанові відомства йдеться про те, що фонд «поширює матеріали, які дискредитують керівництво Російської Федерації, внутрішню і зовнішню політику, яку вони проводять, роботу правоохоронних органів, судову систему».

У Росії заборонять діяльність цього фонду, а співпраця з ним може призвести до кримінального переслідування. 

Крім того, Генпрокуратура внесла до реєстру «небажаних» ще три європейські організації: французьку «Асамблею народів Кавказу», польський фонд OSTMOST, який виступає проти війни в Україні, і швейцарську школу іноземних мов Education First.

Фонд Аденауера - німецька НУО, заснована 1955 року і яка є близькою до однієї з найбільших політичних партій Німеччини - Християнсько-демократичного союзу (ХДС). Фонд займається політичною просвітою, розвитком міжнародного співробітництва в політичній, громадянській і культурній сферах. Під його егідою здійснюються проєкти з вивчення християнської історії Німеччини, він видає гранти для публікацій і конференцій, стипендії для студентів, учених і журналістів.

У Росії представництво фонду працювало з 1990 року, надаючи майданчик для діалогу німецьких і російських політиків, громадських активістів, діячів культури. Серед партнерів фонду в Росії були міністерства, університети, наукові установи, Російська православна церква.

Теми:

Ще на цю тему