Кримського політв'язня Ремзі Бекірова етапували із СІЗО Красноярська до Хакасії

09:40 06.08.2024

Засудженого до 19 років позбавлення волі громадянського журналіста Ремзі Бекірова вивезли із СІЗО Красноярська РФ та остаточно етапують до виправної колонії № 33, яка знаходиться у столиці Республіки Хакасія — місті Абакан.

Як передає Укрінформ, про це він написав у листі до дружини Халіди Бекірової, повідомляє "Кримська солідарність". 

За словами Ремзі Бекірова, зараз він все ще перебуває у проміжному пункті – у слідчому ізоляторі № 2 в Абакані. 

Зазначається, що 4 серпня політв'язня етапували з Красноярська в «столипінському» вагоні. Цей вагон спеціально призначений для перевезення засуджених та заарештованих. Усередині нього — залізні ґрати та маленькі камери із вузькими лавами. У таких вагонах часто не вистачає вентиляції, світла, а санітарні умови люди характеризують як незадовільні.

Журналіст не описав у листі, як він пережив поїздку, але зазначив, що після того, як його «обшукали та завантажили в поїзд», «дорогою було багато пригод».

Вже вранці він був у Абакані. У СІЗО Бекіров пробуде від трьох до шести днів – так йому сказали наглядачі. Потім його відправлять до виправної колонії №33.

«Це режимний табір із своїми особливостями. Мабуть, не хоче ФСВП відправляти мене ближче до будинку до Криму», - написав кримський татарин.

Він повідомив дружині, що поки перебуває в етапі, не отримує від неї новин. Журналіст передав привіт рідним та «всім, хто (його - ред.) пам'ятає».

Ще на цю тему