Зурабішвілі заявила, що європерспектива Грузії призупинена до виборів

16:20 06.08.2024

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що перспектива членства країни в ЄС на сьогодні призупинена і повністю залежатиме від парламентських виборів 26 жовтня.

Про це повідомляє SOVA, передає Укрінформ.

«Це (членство в ЄС – ред.) — завдання всього нашого дня та всього суспільства. Це залежить від виборів. Усі чекають на нас. Все призупинено, але не зупинено, не заморожено та не переглядається назавжди. Це призупинення — перед виборами, щоб усі могли побачити, якою є воля населення Грузії», — наголосила Зурабішвілі.

За її словами, після волевиявлення громадян цей процес можна буде відновити, якщо ця воля буде виражена у «Грузинській хартії», підписаній практично всіма опозиційними політичними партіями.

Зурабішвілі переконана, що Грузія гідна того, щоб повернутися на шлях євроінтеграції.

«Ми гідні … повернутися на шлях, яким ми йшли, щоб не було надто пізно і ми не відстали ані від наших українських та молдовських партнерів, ані від інших. Ми - європейська країна. Ми пройшли довгий шлях до того, що дає нам право вимагати прискореного повернення на наш шлях. Це залежить від наших виборців», - заявила Зурабішвілі.

 

Ще на цю тему