У Криму запропонували видворяти з півострова громадян із проукраїнською позицією

21:00 07.08.2024

Проросійський активіст, представник так званої Кримської міжнаціональної місії Заур Смирнов запропонував законодавчо закріпити поняття «ждун» і почати видворяти громадян із проукраїнською позицією з території тимчасово окупованого Крима.

««Ждунами» називають людей, які чекають на прихід української армії та влади», заявив Смирнов. На його думку, закріплення такого поняття призведе до більш ефективної боротьби з цим «небезпечним для російської держави явищем», пише Крим.Реалії.

«Окрім адміністративного та кримінального переслідування, злісних ждунів потрібно позбавляти російського громадянства, а можливо, і видворяти з країни», – сказав Смирнов.

У Росії та на окупованих нею територіях силовики переслідують проукраїнськи налаштованих жителів. Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок подібних скарг кримчан затримують і притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за «дискредитацію» армії РФ.
 

Ще на цю тему