Міноборони РФ змінило формат форуму "Армия", тепер "аналоговнєти" не для широкої публіки

13:00 08.08.2024

Російське керівництво доволі неочікувано вирішило відмовитись від проведення головної пропагандистської події

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Російські пропагандистські "ЗМІ" повідомляють, що Міноборони РФ буквально в останній момент вирішило змінити формат форуму "Армия", котрий в цьому році має відбутись з 12 по 14 серпня в парку "Патриот" під Москвою.

Заявляється, що на цей раз захід передбачатиме "лише проведення ділової програми без вільного відвідування та розважальних заходів", "формат форму буде оптимізований та оновлений", а "тематичною домінантою" стане повномасштабна війна РФ проти України.


Експозиція російського пропагандистського форуму "Армия-2023", архівне фото з відкритих джерел

Тут потрібно окремо пояснити контекст. До цього моменту щорічний форум "Армия" по суті був головним пропагандистським заходом під егідою Міноборони РФ, статична експозиція та майданчик якого слугували зокрема для демонстрації чергових "аналоговнєтів" та підігрівання відповідних настроїв у жителів Росії.

Зважаючи на динаміку робіт по окремим типам машин, по яким працював російський ВПК, можна навіть стверджувати, що пропагандистські форуми "Армия" по суті були єдиним майданчиком, де широкій публіці можна було нагадати про ті чи інші "перспективні" розробки, по яким роботи затягувались на кілька років та зі зривом усіх можливих графіків.

Тепер же виходить, що Міноборони РФ доволі неочікувано і в останній момент вирішило скасувати свій головний пропагандистський захід. І тепер заодно виникає цікаве питання, на якому матеріалі ворожі пропагандисти будуть "підігрівати" відповідні "аналоговнєтні" настрої в своєї публіки.

Експозиція російського пропагандистського форуму "Армия-2023", архівне фото з відкритих джерел

Цілком ймовірно, що якраз пропагандистів на форум "Армия-2024" допустять, і вони уже звідти переказуватимуть необхідні посили своїм читачам. Тим більш, що попри заявлене оновлення формату заходу, там все ж не відмовлятимуться від статичної демонстрації техніки.

В пресі заявляється, що на цій експозиції буде показано 15 одиниць техніки та озброєння, зокрема ОТРК "Искандер", реактивна система "Торнадо-С", новітні самохідні артсистеми "Флокс" і "Мальва" та інші зразки.

Крім того, в російській пресі уже анонсується показ на "Армия-2024" виробів так званого "народного ВПК" рашистів.

Теми:

Ще на цю тему