Індія збільшила імпорт російської нафти на 1000% з початку Великої війни 

11:40 09.08.2024

Наразі імпорт сирої нафти до Індії залежить від РФ на 40% — країна імпортує на 1000% більше російської нафти, ніж у 2021 році.

Такими даними поділилися аналітики з BIMCO, пише usm.media з посиланням на Splash 24/7.

«На сьогодні обсяги досягли в середньому 1,6 млн барелів на добу, що на 1000% більше, ніж у 2021 році, до вторгнення росії в Україну», — зазначив головний аналітик BIMCO з питань судноплавства Нільс Расмуссен.

Збільшення імпорту російської нафти Індією вплинуло й на збільшення середньої дальності плавання танкерів. Дані BIMCO свідчать, що у порівнянні з 2021 роком середня дальність плавання зросла на 25%.

Раніше Індія купувала майже 70% морської нафти з країн Перської затоки. Однак збільшення поставок з РФ скоротило ці обсяги, і тепер Індія імпортує лише 45% з вищезгаданого регіону. 

Зміна в структурі закупівель також мала значний вплив на судна, що перевозять сиру нафту. Так, танкери типу Aframax і Suezmax перевозять майже всю сиру нафту з росії до Індії. Разом ці два типи суден зараз перевозять 55% індійського імпорту нафти. Зріс й середній вік суден, що вивантажуються в Індії — частка танкерів, що працюють в Індії і старше за 20 років, зросла з 2% до 13%.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Нагадаємо, західні компанії продовжують страхувати танкери з російською нафтою попри санкції.

Ще на цю тему