Минулої доби залучали аварійне енергопостачання з Польщі - Міненерго

14:30 10.08.2024

В Україні станом на ранок 10 серпня 491 населений пункт залишається знеструмленим через бойові дії та техпорушення, енергетики відновили електропостачання ще 4 713 споживачам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Відключення електроенергії на суботу, 10 серпня, не плануються. Енергетики продовжують тримати ситуацію в енергосистемі стабільною", - ідеться у повідомленні.


Зазначається, що протягом минулої доби залучалось аварійне енергопостачання з Польщі, експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.

"Через масовані російські атаки на українську енергосистему було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей. Ворог продовжує обстріли енергетичної інфраструктури, щодня під обстріли потрапляють підстанції та лінії електропередачі, що призводить до обмежень у передачі електроенергії”, - зауважили і міністерстві і запевнили, що енергетики докладають максимум зусиль, щоб утримувати ситуацію стабільною.

Міненерго просить громадян раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00. Це допомагає стабільній роботі енергосистеми.

Через негоду на ранок знеструмлені чотири населені пункти у Київській та Кіровоградській областях.

У Донецькій області внаслідок бойових дій знеструмлювались високовольтні підстанції, побутові споживачі, а також залізниця (порушень руху потягів не було). Живлення для всіх споживачів відновлено.

У Запорізькій області на одній з підстанцій після обстрілу виявлено уламки дрона. Знеструмлено підстанцію та побутових споживачів.


У Дніпропетровській області через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.

У Миколаївській області внаслідок технологічних порушень знеструмлювалось обладнання на підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено.

У Тернопільській області через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено для всіх споживачів.

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.71 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Ще на цю тему