До Грузії приїхала двопартійна делегація з Конгресу США

15:00 10.08.2024

У п’ятницю 9 серпня Грузію відвідала з офіційним візитом двопартійна делегація Конгресу США.

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда".

До Тбілісі прибули сенаторка-демократ Джин Шахін та республіканець Майк Тернер, член Палати представників. Шахін входить до підкомітету зі співпраці у питаннях Європи та регіональної безпеки комітету із закордонних справ, тоді як Тернер є членом спецкомітету з розвідки. 

Тернер і Шахін першу свою зустріч провели з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі. У пресслужбі президентки зазначили, що вони різко розкритикували антизахідні кроки грузинської партії влади. 

Під час зустрічі із Зурабішвілі говорили також про майбутні парламентські вибори, а також про ситуацію на окупованих територіях.

У посольстві США повідомляли, що також делегація зустрінеться з представниками уряду, а також представниками громадянського суспільства і політичних партій. 

Раніше президентка Грузії Саломе Зурабішвілі опублікувала листа від президента США Джо Байдена, у якому він висловлює розчарування антидемократичними діями уряду Грузії.

31 липня Держдеп США оголосив, що Сполучені Штати призупиняють допомогу для уряду Грузії на понад 95 млн доларів через її антизахідний розворот. У партії влади заявили, що не бачать у цьому "катастрофи".

Ще на цю тему