На Харківщині судитимуть полоненого кримчанина, який воював на боці РФ

14:20 13.08.2024

Харківська облпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 48-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. ст. 111 КК України). 

Обвинувачений — мешканець міста Алушта АР Крим, пише newsroom.kh.

Як встановило слідство, у листопаді 2023 року чоловік прийняв для себе рішення брати участь у бойових діях на боці ворога. Чоловік поїхав до москви, де 1 грудня того ж року уклав контракт з міністерством оборони рф про проходження військової служби в збройних силах рф строком на 1 рік. Кримчанина розподілили до в/ч 06414 7-ого гвардійського мотострілкового полку (м. Калінінград).

Надалі фігурант пройшов вогневу та тактичну підготовку на території тимчасово окупованої Луганської області. У червні 2024 року він був передислокований під час наступальних дій рф на територію Липецької громади Харківської області, де був взятий у полон українськими військовослужбовцями.

Кримчанина судитимуть у Харківському районному суді Харківської області. За державну зраду йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавленням волі з конфіскацією майна.
 

Ще на цю тему