Лукашенко передає росії техніку з бойових підрозділів армії Білорусі – ЗМІ

18:20 13.08.2024

Олександр лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів армії Білорусі для Збройних Сил РФ. 

Про це повідомляє “БелНовости” з посиланням на джерело у Міноборони РБ, пише група Інформаційний спротив.

За даними джерела, це пов’язано із терміновим проханням російської сторони у зв’язку з втратами та нестачею техніки, як у Курській області, так і на інших напрямках.

Варто зауважити, що це не перший випадок, коли Лукашенко передає російській стороні техніку та боєприпаси.

2022-го року, коли російська “СВО” зіткнулася в Україні із серйозними проблемами, особливо у питанні високих втрат, росія звернулася до Білорусі з проханням про використання її арсеналів.

Протягом 2022 року, за розпорядженням олександра лукашенка, російській армії було надано доступ і проводилося вивезення майна з:

969-ї бази резерву танків здійснювався вивіз танків Т-72А;

1405, 1398, 1886 та 25, 43, 46 арсеналів зберігання здійснювався вивіз боєприпасів;

1868 року арсеналу артилерійської бази озброєння в Гомелі здійснювався вивіз артилерії;

288-ї бази резерву автомобільної техніки здійснювалося вивезення вантажної техніки типу КамАЗ та Урал.

У 2022 році росія зіткнулася з проблемою неготовності військово-промислового комплексу, який на той момент не здатний постачати на фронт стільки техніки, скільки вимагали бойові дії. Нині, навіть із запущеним ВПК росія не справляється, особливо коли відкриваються нові, цілком несподівані напрямки фронту.

Але, важливо наголосити на тому, що якщо в 2022-му Білорусь передавала боєприпаси і техніку зі складів, то зараз йдеться про передачу зі складу бойових підрозділів. Це може говорити про те, що склади та арсенали Білорусі були спустошені у 2022 році і зараз Лукашенко може відповісти на запит Москви лише технікою зі складу діючих підрозділів.
 

Ще на цю тему