У складі армії РФ загинули 40 кримських татар, 22 з них були ув'язненими – Джемілєв

15:00 15.08.2024

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що у складі армії РФ загинули 40 кримських татар, з них 22 – перебували ув'язнені. 

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Апостроф», пише «Крим.Реалії»

«Точних даних про чисельність кримських татар, яких росіянам вдалося загнати до своєї армії, ми не маємо. У своєму недавньому інтерв'ю одному ізраїльському виданню я говорив про 40 убитих кримських татар. З них 22 особи — це ув'язнені з місць позбавлення волі в Криму, які погодилися вирушити на фронт через погрози, шестеро людей захотіли обіцяні великі гроші, а решта – це з тих, кому не вдалося уникнути російської «часткової мобілізації», – каже Джемілєв.

Він додав, що тенденція спрямовувати на фронт переважно неросійських громадян характерна не лише для Криму, а й на всій території РФ.

За даними представництва президента України в Автономній Республіці Крим, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в анексованому Криму поховали не менше 880 російських військових.

Росія не розкриває своїх втрат у війні з Україною. За даними журналістів, з початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну на фронті загинули як мінімум 61 009 російських військових, у тому числі 7 663 мобілізовані, 9 532 добровольці та 12 238 в'язнів.
 

Ще на цю тему