Фабрикували вироки українцям: підозри отримали ще 5 окупаційний «суддів»

20:00 15.08.2024

За матеріалами СБУ підозри отримали ще 5 окупаційний суддів-колаборантів, які виносили сфабриковані вироки українцям.

Судді добровільно обійняли посади в незаконних судових органах рф, пише Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

За даними слідства, одна з фігуранток брала участь у винесенні тюремного «вироку» за сфабрикованою справою проти української журналістки Ірини Данилович.

Крім того, ворожа поплічниця ухвалювала незаконні рішення під час судових процесів і над іншими кримчанами, які критикували політику країни-агресора.

У 2023 році, за віддану службу кремлю, окупанти підвищили її з посади окупаційного «судді» міського суду Феодосії до крісла «судді» так званого Верховного Суду Республіки Крим.

Чотири інші фігурантки обіймали посади «мирового судді судової дільниці № 18 Центрального судового району міста Сімферополя», «судді Залізничного районного суду м. Сімферополя», «судді Бахчисарайського районного суду» та «судді Верховного Суду».

Виконуючи обов’язки «суддів», колаборантки чинили «правосуддя» від імені та в інтересах держави-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили 5 ворожим поплічницям про підозру за ч. 7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки вони перебувають на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.
 

Ще на цю тему