У РФ впав дальній бомбардувальник Ту-22М3, катапультувались не всі

13:20 16.08.2024

Ту-22М3, який розбився в Іркутській області, вочевидь належав 200-у важкому бомбардувальному авіаполку та базувався на авіабазі "Белая"

Так звані "ВКС" РФ залишились без ще одного дальнього бомбардувальника та ракетоносія Ту-22М3. Літак впав сьогодні, 15 серпня, в Іркутській області у Черемховському районі у районі селища Михайловка. Авіатроща сталась близько 22:11 за місцевим часом, близько 17:11 за Києвом.

Як повідомляють російські джерела змогли катапультуватися лише три члени екіпажу з чотирьох. З боку Defense Express зазначимо, що за стандартним алгоритмом катапультування останнім вистрілюється командир корабля. Згодом офіційно було повідомлено про те, що загинув один зі штурманів.


Попередня причина катастрофи - технічна несправність. Але на відео від місцевих жителів видно, що літак не просто впав, а був охоплений полум'ям.


Зазначено, що Ту-22М3 здійснював тренувальний політ. Вочевидь, з огляду на масштаби пожежі, що говорить про повні паливні баки, він тільки здійснив зліт з авіабази "Белая", яка знаходиться поруч.

Цей аеродром є штатним для 200-го важкого бомбардувального авіаполку, який експлуатує Ту-22М3, він входить до складу 326-ї важкої бомбардувальної авіадивізії. Від місця падіння літака до аеродрому близько 15 км.


Зазначимо, що для ВКС РФ за рік це вже друга незворотня втрата Ту-22М3 за рік. Один з таких літаків був знищений 19 квітня 2024 року був збитий із зенітно-ракетного комплексу С-200.

Теми: