Хакери «BO TEAM» заблокували роботу виробника ядерної зброї РФ

15:00 17.08.2024

Успішне полювання кіберактивістів “BO Team” продовжується. Його черговою жертвою став Інтернет-провайдер “Вега” з міста Снєжинськ Челябінської області (відоме з радянських часів закрите адміністративно-територіальне утворення Челябінськ-70).

Результати перевершили сподівання. Виведено з ладу понад 1173 комутаторів провайдера і 10 серверів компанії, повністю знищено інформацію на них. Як наслідок вже п’ять днів поспіль заблоковано надання послуг Інтернету та зв’язку цілій низці стратегічних підприємств міста, а перспективи їх повноцінного відновлення залишають бажати кращого, пише група Інформаційний спротив.

Як зазначили в “BO Team”, яке взяло на себе відповідальність за кібератаку, Інтернет-провайдер “Вега” є єдиним провайдером у місті. При цьому одне із містоутворюючих підприємств “ВНІІТФ” (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики) – розробник ядерних боєприпасів підключений лише до цього провайдеру.

Ключове, що отримали наші хакери — персональні дані та документи цього заводу, який знаходиться під санкціями. З них вже очевидно, хто і яким чином допомагає інституту їх обходити. Здобуті в місцевих пабліках соцмереж красномовна переписка та коментарі свідчать, що через кібератаку можливий зрив державного оборонного замовлення. До слова, “BO Team” з задоволенням бере на себе всю повноту відповідальності за цей зрив і обіцяє, що він буде не останнім.

Сама ж компанія не знайшла нічого кращого, ніж просто повідомити, що її інфраструктура мережі зв’язку зазнала атаки, але обіцяла до середини 17 серпня все полагодити. Проте більше віриться в прогнози кібевоїнів “BO Team”, які говорять, що це можливо …, але “після дощика в четвер” і то, якщо “рак на горі свисне”.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.


 

Ще на цю тему