Від продажу стягнутих активів підсанкційних осіб має надійти майже ₴10 мільярдів – Мін’юст

20:30 17.08.2024

До кінця 2024 року до державного бюджету України від продажу стягнутих Міністерством юстиції активів підсанкційних осіб має надійти близько 10 млрд грн.

Про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра юстиції Інна Богатих, передає Укрінформ.

«Загалом, з 24.08.2022 Мін’юстом подано 57 позовів та вже 48 позовів задоволено рішеннями ВАКС/АП ВАКС, що набрали законної сили. Серед стягнутих активів є майно: російських олігархів, наближених до президента рф - Ротенбергів, Дерипаски, Худайнатова, Гінера; колаборантів - Сальдо, Балицьких, Абісова, Бобришева, Гаркушу, Пащенко; колишніх державних діячів - Януковича В., Табачника; осіб, що здійснювали матеріально-технічне забезпечення рф - Богуслаєва, Кононека; пропагандистів рф - Лєбєдєва, Кисельова тощо», - зазначила Богатих.

За її словами, за рішеннями ВАКС у дохід держави стягнуті 210 об'єктів нерхомого майна підсанкційних осіб, 900 одиниць рухомого майна, 830 млн грн коштів, права вимоги на кошти та на компенсацію у еквіваленті 41 млн грн, а також корпоративні права 68 компаній.

Вона зауважила, що детальний реєстр активів осіб, що підтримують Росію, які стягнуті Мін’юстом в дохід держави, розміщений на сайті Фонду держмайна.

«Стягнуті кошти направляються до Державного бюджету України, майно – до ФДМ, який готує активи до приватизації. Окремі активи вже реалізовані Фондом, а кошти теж спрямовані в Держбюджет. Інші – готуються до приватизації. Згідно заяв Фонду, від продажу стягнутих Мін`юстом активів підсанкційних осіб до Державного бюджету України ще до кінця 2024 року має надійти близько 10 млрд.грн», - підсумувала заступниця міністра юстиції.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему