В Україні впроваджено нову систему митного оформлення в автомобільних КПП на кордоні

13:00 19.08.2024

Державна митна служба України завершила впровадження нової автоматизованої системи митного оформлення у всіх автомобільних пунктах пропуску на державному кордоні. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Держмитслужби.

"Система спрямована на оптимізацію процесів, спрощення процедур, економію часу та зниження витрат для бізнесу. Крім того, нова система забезпечує прискорення перетину кордону для громадян", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перехід на нову систему відбувався без зупинки процесу митного оформлення, всі пункти пропуску продовжували працювати у штатному режимі.

"Однією з ключових складових нової системи стало її інтегрування з новою автоматизованою системою управління ризиками. Ця система дозволяє ефективніше виявляти й мінімізувати ризики, пов’язані з переміщенням товарів через кордон", - додали в відомстві.

Попереду заплановане введення додаткових складових, спроектованих з урахуванням необхідності подальшої європейської інтеграції. Ці нововведення базуються на підходах та процесах, що діють у країнах ЄС, і дозволять покращити взаємодію з європейськими митними системами.
 

Ще на цю тему