Слухали українськи пісні: у Криму затримали трьох чоловіків

14:00 19.08.2024

У тимчасово окупованому Криму затримали трьох чоловіків, які слухали українські пісні.

Про це повідомляє телеграм-канал проросійського блогера Олександра Таліпова «Кримський СМЕРШ», пише видання Крим.Реалії.

Як стверджується, компанія включала групу «Океан Ельзи» та композиції, які нібито ображають російського президента.

«Під час затримання зазначені особи виявили непокору співробітникам поліції. Вказані особи порушували громадський порядок, голосно слухали українські пісні, серед яких були й ображаючі президента Росії», – йдеться у повідомленні.

Також «Кримський СМЕРШ» опублікував виправдувальні відео затриманих. Ймовірно, вонаи були записани під тиском.

У Росії та на окупованих нею територіях силовики переслідують проукраїнсько налаштованих мешканців. Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-канал публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок подібних скарг кримчан затримують та притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за «дискредитацію» армії РФ.

Після початку повномасштабного вторгнення в РФ було запроваджено статтю 20.3.3 КоАП – про «дискредитацію» російської армії. Переслідування настає за поширення інформації про російсько-українську війну та висловлювання будь-якої думки, яка суперечить позиції Кремля. Росія поширює своє законодавство на територію півострова, а отже, кримчани також ризикують бути притягнутими до відповідальності за цією статтею.

Представник президента України в АРК Таміла Ташева повідомляла, що у 2023 році кожне шосте покарання за так звану дискредитацію армії в РФ та на окупованих територіях України зафіксували у Криму, а кількість відкритих справ збільшилась на 70,6%.
 

Ще на цю тему