Російський Газпром похвалився розширенням співпраці з азербайджанським SOCAR

09:00 21.08.2024

Російський "Газпром" заявив "про розширення різнопланового стратегічного партнерства" з азербайджанською держкомпанією SOCAR, яка досить широка представлена в Україні. 

Про це йдеться у повідомленні пресслужби "Газпрому", пише ZN.ua.

Заява прозвучала на тлі візиту президента РФ Володимира Путіна до Азербайджану. До складу російської делегації увійшли представники "Газпрому", зокрема голова правління компанії Олексій Міллер.

В пресслужбі "Газпрому" з посиланням на Міллера зазначили, що досягнуто відповідні домовленості. Зокрема йдеться про проєкт "Північ-Південь" і підписання у вересні 2024 року програми комплексного науково-технічного співробітництва між російською й азербайджанською компаніями.

Натомість на сайті SOCAR на цей момент повідомлень про домовленості з "Газпромом" нема.

Повідомлялось, що президент Ільхам Алієв заявив, що Україна та Євросоюз звернулися до Азербайджану з проханням постачати природний газ до Європи через Україну після закінчення чинного контракту з Росією наприкінці року.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему