Грецька компанія змінила маршрут суден заради рідкісних китів

11:00 21.08.2024

Перший судновласник Греції вже змінив маршрут у Східному Середземномор’ї, аби врятувати зникаючу популяцію кашалотів.

Грецька судноплавна компанія Arcadia Shipmanagement змінила звичний курс суден біля західного узбережжя Греції. Про це повідомили у Міжнародному фонді захисту тварин (IFAW), пише USM.

Таке рішення компанія ухвалила після запиту коаліції природоохоронних ініціатив IFAW, OceanCare та Pelagos Cetacean Research Institute. Активісти й науковці заявили, що в районі Грецького жолоба — поблизу західного узбережжя країни — мешкає субпопуляція у менш ніж 200 зникаючих кашалотів.

Загибель понад 50% викинутих на мілину китів у цьому районі пояснюють безпосередньо зіткненнями з великими суднами. При цьому, стверджують науковці, на кожен зафіксований випадок зіткнення ссавця з судном, може припадати до 20 трагічних випадків, які залишилися непоміченими.

Наразі Arcadia Shipmanagement — перша судноплавна компанія у Греції, яка погодилася змінити логістику для порятунку морських ссавців.

Тим часом в IFAW закликали інших операторів суден наслідувати приклад Arcadia Shipmanagement та уникати району Грецького жолоба.
 

Ще на цю тему