У Червоному морі атаковано танкер з нафтопродуктами

16:40 21.08.2024

У середу, 21 серпня, в Червоному морі біля берегів Ємену танкер з нафтопродуктами Sounion потрапив під напад двох невеликих катерів і був обстріляний трьома снарядами. 

Судно пошкоджене, але ніхто не постраждав, заявили Міністерство судноплавства Греції та британська організація з морських торговельних операцій (UKMTO), повідомляє ZN.ua з посиланням на Reuters.

Екіпаж танкера Sounion повідомив, що до нього наблизилися два невеликих катери з приблизно 15 людьми на борту й відбулася коротка перестрілка зі стрілецької зброї.

Sounion під грецьким прапором з 25 членами екіпажу втратив можливість маневрувати внаслідок нападу, додали в UKMTO, а Міністерство судноплавства Греції заявило, що танкер був пошкоджений. Повідомлень про постраждалих членів екіпажу не було. 

Пов'язані з Іраном бойовики-хусити здійснюють напади на міжнародне судноплавство поблизу Ємену з листопада минулого року на знак солідарності з палестинцями у війні між Ізраїлем і ХАМАС. Атаки хуситів змусили судноплавні компанії перенаправляти кораблі з короткого торгового шляху через Суецький канал на довший маршрут навколо Африки, що порушило світову торгівлю, затримуючи поставки й підвищуючи вартість транспортування.
 

Ще на цю тему