У Польщі біля кордону з РФ упав невідомий обʼєкт, його перевіряють спецслужби

15:00 22.08.2024

Невідомий повітряний обʼєкт упав у населеному пункті Ожехово поблизу міста Ольштин Вармінсько-Мазурського воєводства, що межує з Калінінградською областю РФ.

У Міністерстві оборони РП вважають, що це метеорологічна куля, але з міркувань безпеки обʼєкт перевіряють спецслужби країни, передає кореспондент Укрінформу.

Обʼєкт виявили місцеві лісники, які повідомили про це польським спецслужбам. На місці працювала польська поліція, яка згодом вивезла його з цього місця. Польські локальні ЗМІ неофіційно інформували, що до кулі була привʼязана капсула з кириличними написами.

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш в ефірі радіо ZET заявив, що це, ймовірно, метеорологічна куля. Проте, польські спецслужби це перевіряють. За його словами, все вказує на те, що це – цивільний, а не військовий повітряний обʼєкт. Він також не виключив, що це російська метеорологічна куля, випущена у Калінінградській області РФ, яка через вітер могла опинитися в Польщі.


Це не перший випадок потрапляння повітряних куль з РФ до Польщі. Як повідомляло агентство, у березні цього року поблизу населеного пункту Мілаково у цьому ж регіоні також впала метеорологічна куля. Тоді також його вивчали поліція і спецслужби РП.

Польща перебуває у стані підвищеної готовності до виявлення некерованих ракет через воєнні дії в Україні. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну територію Польщі кілька разів порушували російські ракети під час масованих обстрілів території України.

Теми:

Ще на цю тему