Росіяни почали тікати з окупованого півострова, бо бояться ударів по Кримському мосту — Чистіков 

17:00 27.08.2024

У російських окупантів є страх щодо знищення мосту через Керченську протоку, і це виходить, зокрема, із заяв президента Володимира Зеленського і українського військового керівництва. 

Це також усвідомлює й місцеве населення, яке вже тікає з півострова. Чому люди намагаються зараз покинути окупований росіянами Крим розповів заступник постійного представника президента в Криму Денис Чистіков в ефірі Radio NV, пише видання NV.

«Проблеми з Кримським мостом населення відчуває: ми бачимо і по кількості заторів, які за останні два тижні ми спостерігаємо — саме в бік Тамані, з боку Керчі», — розповів Чистіков.

Він зауважив, що раніше затори створювалися штучно через перевірки перед Кримським мостом, через що виникало враження великої кількості відпочивальників, які їдуть до Криму:

«Зараз ми бачимо, що протягом дня — від 600 до 1000 автомобілів простоює в заторах в бік Російської Федерації. І це вже триває понад два тижні. Тому, виходячи з цього, ми розуміємо, що вони усвідомлюють [вірогідність знищення мосту]. Крім того, зараз в Телеграм-каналах я бачу вже третій день йде інформація про те, що в Одесі накопичена велика кількість того, що може завдати ураження Кримському мосту. Тому найближчими днями [очікують] атаку з боку України».

Чистіков додав, що окупанти намагаються заспокоювати себе і місцеве населення, запевняючи, що навколо мосту «одне з кращих ППО», проводячи навчання, проте, наголошує експерт, впевненості у них немає:

«Там так повідомляється: ми будемо вживати всі заходи, але вони не приписують, що ми захистимо вас.<...> І це саме ті умовні військові кореспонденти, які висвітлюють події так званої „СВО“»

Нагадаємо, 24 серпня представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що українські військові мають план повернення окупованого Криму та знищення незаконного зведеного Керченського мосту.
 

Ще на цю тему