США модернізували системи РЕБ на переданих Україні винищувачах F-16

09:00 28.08.2024

Військові США допомогли покращити системи радіоелектронної боротьби на винищувачах F-16, які Бельгія, Данія, Норвегія і Нідерланди передали Україні.

Про це повідомив підрозділ ВПС США 350th Spectrum Warfare Wing​, передає Укрінформ.

Зазначається, що над цим працювала працювала 68-ма ескадрилья радіоелектронної боротьби (68 EWS) у співпраці з данськими і норвезькими колегами.

«Для ефективної інтеграції F-16 в українські ВПС його підсистеми РЕБ потребували перепрограмування, щоб бути ефективними проти російських загроз», - ідеться у повідомленні .

Перед фахівцями стояла подвійна проблема: системи, що використовується на F-16, немає на озброєнні у США, а її оптимізацію потрібно було провести у короткий термін.


Спираючись на дані від Данії і Норвегії, фахівці вивчили конструкцію системи РЕБ та розробили підходи для її перепрограмування. Після цього система була протестована разом з колегами по коаліції, які перевірили унікальні елементи, і покращені процеси перепрограмування.

У 68-ій ескадрильї зазначили, що Україна є офіційним замовником її послуг, і ця співпраця дасть змогу забезпечити підтримку та своєчасне оновлення та модернізацію систем РЕБ на основі досвіду та рекомендацій від української сторони.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня під час урочистостей з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ Президент Володимир Зеленський презентував винищувачі F-16 в українському небі і зазначив, що Україна очікує на додаткові літаки.

Теми:

Ще на цю тему