Президентка Грузії: Парламентські вибори стануть вибором між Європою та Росією

10:40 28.08.2024

Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі вважає, що на парламентських виборах у Грузії в жовтні цього року слід готуватися до вибору, тотожного референдуму "за Європу чи за Росію".

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия", про це вона сказала на брифінгу у вівторок, 27 серпня.

За словами Зурабішвілі, на виборах до парламенту "нам належить вирішити головне: хто ми, які ми, куди йдемо і чого хочемо – минуле чи прогрес, свобода чи рабство, диктатура чи демократія, однопартійна влада чи багатопартійний уряд".

Президентка звинуватила партію влади "Грузинська мрія" в тому, що вона представляє голосування як "вибір між війною і миром".

"Це брехня, бо ніхто ніколи не обирає війну. Сьогодні ніхто не хоче і ніхто не готується до війни в Грузії. Загрозу війни та апетити ворога посилюють не вибори, а ізоляція, наші внутрішні чвари, розмитість і плутанина пріоритетів і цілей", – підкреслила вона.

"Вибір буде між рабством Росії і співпрацею з Європою; підпорядкуванням за нікчемні компроміси з Росією і фактичним продажем своєї душі, або ж представленням себе рівноправною країною в Європі, просуванням нашого імені, історії, таланту і можливостей, адекватним представленням Грузії у вільному і мирному середовищі", – вважає Зурабішвілі.

Парламентські вибори в Грузії відбудуться 26 жовтня 2024 року. Партія влади "Грузинська мрія" взяла курс на перемогу на парламентських виборах за будь-яку ціну та не озираючись на критику Заходу.

Липневе опитування свідчило, що "Грузинську мрію" підтримують третина виборців, тоді як опозиційні партії сукупно мають підтримку понад половини громадян.

Ще на цю тему