За матеріалами СБУ судитимуть ще 5 колаборантів,  які «обслуговували» окупаційні колонії в Криму.

17:40 28.08.2024

За матеріалами СБУ судитимуть ще 5 колаборантів, які «обслуговували» окупаційні колонії в Криму повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

Служба безпеки завершила розслідування і направила до суду ще 5 обвинувальних актів щодо ворожих поплічників, які постачали товари та обслуговували пенітенціарні псевдоустанови рф. 

Мова йде про 5 «приватних підприємців» анексованого півострова, які укладали «контракти» з окупаційними виправними колоніями у м. Севастополі й так званою «федеральною службою виконання покарань рф».

За даними слідства, фігуранти забезпечували ці псевдоустанови вентиляційними системами, засобами зв’язку, господарськими товарами та меблями.

Ворожі поплічники сплачували державі-агресору мільйони російських рублів у вигляді «податків» і тим самим фінансово сприяли війні рф проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальні акти на 5 фігурантів за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки викриті колаборанти перебувають на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему