СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка впроваджувала освітні стандарти рф в окупованому Криму. 

18:20 30.08.2024

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка впроваджувала освітні стандарти рф в окупованому Криму. 

За матеріалами СБУ підозру отримала так звана завідувачка центру філологічної освіти окупаційного «Кримського республіканського інституту післядипломної педагогічної освіти», повідомляє Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

За даними слідства, у 2022 році колаборантка ввійшла до складу «робочої групи», яка займалася «оновленням» освітніх стандартів відповідно до вимог окупаційного «мінпросвіти».  

Фігурантка розробила «методичні рекомендації» щодо викладання іноземних мов, згідно з якими педагоги були зобов'язані включати в свої уроки елементи «патріотичного» виховання та насаджувати учням ідеологію рашизму.
Протягом 2022-2024 вона створила серію «електронних додатків», які вчителі кримських шкіл мали використовувати для поширення кремлівських наративів.  

Крім того, ворожа поплічниця регулярно проводила «семінари», присвячені впровадженню освітніх стандартів держави-агресора в школах окупованого Криму. 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).  

Оскільки зловмисниця перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України. 

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему