Німеччина запідозрила Росію в диверсіях на інфраструктурі DHL по всій Європі

11:40 02.09.2024

Німецькі силовики повідомили про "запалювальні пристрої", які невідомі відправляють через службу доставки вантажів DHL. Правоохоронці вважають, що це може бути російською диверсією.

Про це повідомляє Bild, пише Бізнес.Цензор.

Згідно з листом, який німецькі правоохоронні органи направили в авіаційні та логістичні компанії, було отримано інформацію про "кілька посилок, відправлених приватними особами з різних місць Європи, які спалахнули на шляху до адресатів у кількох країнах".

Як повідомляється, в липні в логістичному центрі DHL при аеропорту Лейпцига стався спалах. Пожежа була викликана посилкою, що прибула з країн Балтії. Вогонь перекинувся на контейнер.

Правоохоронні органи Німеччини вважають, що це була не випадкова пожежа, а посилка із запалювальним пристроєм була відправлена навмисно.

У DHL повідомили про два подібні інциденти. У підозрілих посилках містилися електронні пристрої та ємності з рідинами.

"Ми вжили заходів у всіх європейських країнах, щоб захистити нашу мережу, співробітників, об'єкти та посилки наших клієнтів. Компанія повністю співпрацює з владою", – сказав представник сервісу.

Він додав, що витрати на відправку таких посилок часто "значно перевищували" вартість товарів, що перебувають у них.

Нещодавні події в Європі підтверджують активізацію російської агентури. Так, у квітні у Великій Британії двом чоловікам були пред'явлені звинувачення в підпалі складу із озброєнням для України. У Швеції розслідують залізничні диверсії, здійснені "іноземною державою". У Чехії російські агенти намагалися вивести з ладу сигнальні системи на залізниці.

У Німеччині навесні було заарештовано громадянина Росії та громадянина Німеччини за підготовку підпалу складу з вантажами для України, а в Естонії російську розвідку викрили в причетності до актів вандалізму щодо автомобілів політиків та журналістів.

У травні спецслужби ЄС повідомили про підготовку Росією диверсій на території Європи, включно з вибухами та підпалами. У Євросоюзі тоді наголосили, що російські агенти готові діяти "скоординованіше і агресивніше", ніж раніше.

Наприкінці серпня служби безпеки семи європейських країн поінформували норвезьких енергетичних керівників і чиновників, зокрема компанію Equinor – найбільшого постачальника газу в Європі, про те, що вони бачать російські загрози для критичної інфраструктури.
 

Ще на цю тему