Польща вкотре піднімала авіацію через масовані удари РФ по Україні

11:00 02.09.2024

Польська авіація та літаки союзників були підняті в повітря сьогодні рано вранці для забезпечення безпеки польського повітряного простору після того, як Росія розпочала масовані удари по Україні.

Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі, передає Європейська правда з посиланням на RMF24.

"Південно-східна частина Польщі межує з Україною. Сьогодні вночі спостерігалася інтенсивна активність дальньої авіації Російської Федерації, пов'язана з завданням ударів по об'єктах, розташованих на українській території. Востаннє така підвищена активність російської дальньої авіації була зафіксована 27 серпня" – йдеться у повідомленні.

"Активізовано всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору, а Оперативне командування РП здійснює постійний моніторинг ситуації", – – додали у відомстві.

Кілька гучних вибухів пролунало сьогодні вранці в Києві, який був атакований Росією крилатими і балістичними ракетами. Уламки від збитих ракет впали в кількох районах. Є повідомлення про пожежі.

Як повідомлялося, мешканці Польщі вважають, що її військові мають збивати об'єкти, що пролітають над польською територією під час атак Росії на Україну, навіть якщо вони не впевнені, що це за об'єкти.

Як відомо, після масованого обстрілу Росією України вранці 26 серпня Польща заявила про порушення її повітряного простору "повітряним об’єктом", який імовірно був безпілотником-камікадзе.
 

Ще на цю тему