Україна і Велика Британія посилюють співпрацю в цифровій торгівлі

14:40 02.09.2024

Угода про цифрову торгівлю між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії набула чинності 1 вересня 2024 року. 

Україна стала другою після Сінгапуру, з якою Велика Британія підписала таку угоду.

Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

“Реалізація цієї угоди дозволить поглибити участь України в глобальних ланцюгах постачання, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу, збереже вільний доступ українських IT-компаній на цифрові ринки Великої Британії та забезпечить підтримку нашої економіки у час війни і в період повоєнної відбудови”, — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що завдяки впровадженню цього документа буде зменшено адміністративні витрати, посилено кібербезпеку та захист даних.

Угоду про цифрову торгівлю підписали 20 березня 2023 року в онлайн форматі перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко та президентка Ради з питань торгівлі та міністерка у справах жінок та рівності Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Кемі Баденох. Ця угода є інтегрованою частиною угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії, вчиненої 8 жовтня 2020 року у Лондоні.
 

Ще на цю тему