Зеленський провів зустріч із прем’єром Нідерландів за 30 кілометрів від лінії фронту

09:00 03.09.2024

Президент України Володимир Зеленський відзначив важливість зустрічі із Прем’єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом у Запоріжжі, яке знаходиться за 30 кілометрів від лінії фронту.

Про це, як повідомляється у Телеграмі, Глава Української держави сказав на початку зустрічі з Діком Схоофом, передає Укрінформ.

«Дякую, що ви знайшли час і можливість приїхати у Запоріжжя. Це дуже важливе місто для того, щоб зрозуміти, що принесла нам ця війна. Побути ближче до лінії фронту - до лінії фронту тут лише 30 кілометрів», - зауважив Володимир Зеленський.


На початку зустрічі він подякував народу та уряду Нідерландів за підтримку України з самого початку повномасштабної війни РФ.

«Ми вдячні за протиповітряну оборону, за рішення стосовно F-16, за військові пакети, за гуманітарну допомогу, фінансування. Щиро дякуємо вашому народу», - підкреслив Президент України.


Він також відзначив, що радий, що зустріч відбулася у перший день нового навчального року, і була можливість відвідати школу, поспілкуватися з дітьми.

«Шкода, що цей навчальний рік почався в укритті, але навіть у бомбосховищі, це щастя побачити один одного. Це набагато краще, ніж не мати жодної можливості, навчатися лише онлайн», - сказав Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф, який перебуває із візитом у Запоріжжі, у понеділок оголосив про надання нового пакету допомоги Україні на суму в понад 200 мільйонів євро.

Ще на цю тему