На Кримському мосту росіяни розмістили навіть виставкові системи ППО - Плетенчук

13:00 05.09.2024

Росіяни розміщують на Кримському мосту найрізноманітніші системи ППО, серед яких є навіть виставкові.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» заявив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

«Системи ППО там (на Кримському мосту - ред.) можна побачити найрізноманітніші, доходить навіть до виставкових комплексів», - зазначив Плетенчук.

За його словами, ворогові важливо захистити цей об’єкт через низку причин.

«Росіяни намагаються дуже щільно запаковувати Крим саме засобами ППО, підтримувати імідж «нєпотопляємого авіаносця», як вони його періодично називають. Їхня основна мета - залишити можливість використовувати цей плацдарм для запуску ракет, залишити можливість використовувати Крим як військову базу, як логістичний ланцюжок для постачання на південне угрупування, і ключову роль у цьому відігравав раніше паром, а зараз, звісно, Кримський міст, тому що пороми, як ви знаєте, не працюють», - пояснив речник ВМС.

Він відзначив, що незважаючи на те, що цей міст вже «не витягує» цю логістику, вони його намагаються максимально захистити.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму біля Керченського мосту російські загарбники продовжують будувати захисну конструкцію. До цього росіяни намагалися захистити Кримський міст боновими загородженнями із підтоплених барж. Також нещодавно почали встановлювати під мостом причали.

Теми:

Ще на цю тему