СБУ повідомила про підозру ще одному зраднику, який займався насадженням кремлівського режиму в Криму.

14:00 05.09.2024

СБУ повідомила про підозру ще одному зраднику, який займався насадженням кремлівського режиму в Криму повідомляє Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зловмисника, який сприяв реалізації злочинної політики рф в анексованому Криму.

За даними слідства, до березня 2014 року він очолював відділ громадської безпеки УМВС України в місті Севастополі.
Однак, після захоплення півострова зрадив присязі та обійняв посаду «заступника начальника поліції з охорони громадського порядку» в окупаційному «управлінні мвс рф по м.Севастополю».

Крім того, з 2019 року зрадник був обраний так званим «депутатом Законодавчих Зборів міста Севастополя ІІ скликання» та виконує свої злочинні повноваження дотепер.

Фігурант впроваджує державну політику країни-агресора та легітимізує незаконне захоплення українських територій.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Зраднику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки зловмисник перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему