Австрія готова стати майданчиком для переговорів між Україною та РФ - канцлер

16:20 05.09.2024

Австрія виступає за досягнення справедливого і стійкого миру в Україні, який базуватиметься на міжнародному праві, і готова стати майданчиком для переговорів між Україною та РФ, які мають відбуватися без попередніх умов та на рівних.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у соцмережі Х федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

"Ми беремо до уваги заяви російського президента щодо його відкритості до мирних переговорів з Україною. Будь-які переговори повинні відбуватися без попередніх умов та на рівних. Австрія буде готова підтримати справедливий і стійкий мир, заснований на міжнародному праві, та слугувати майданчиком для переговорів як країна, де розташовується штаб-квартира ОБСЄ", - написав він.


5 вересня кремлівський диктатор Володимир Путін виступав на Східному економічному форумі, де заявив, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від мирних переговорів з Україною. Він також заявив, що такі перемовини мають відбуватися на основі стамбульських домовленостей від 2022 року, і що посередниками для таких потенційних переговорів могли б бути Китай, Бразилія та Індія.


Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявляв, що завершення війни можливе лише за умови відновлення територіальної цілісності. Глава держави хотів би бачити конкретні дипломатичні кроки, і щоб це було не за рахунок 30% територій України і не за рахунок українського населення.

Ще на цю тему