У Єврокомісії прокоментували "перезавантаження" уряду України

16:40 05.09.2024

У Європейській комісії сподіваються, що після змін в українському уряді між Україною та ЄС залишиться така ж хороша і тісна співпраця, як була до цього.

Про це у четвер, 5 вересня, заявив речник Європейської комісії Петер Стано, пише "Європейська правда".

На запитання, чи очікують в Європейському Союзі зміни, внаслідок "перезавантаження" уряду України, зокрема, звільнення очільника МЗС Дмитра Кулеби і призначення Ольги Стефанішиної на нову посаду, Стано зазначив, що ЄС уважно стежить за внутрішніми подіями в Україні.

"Ми взяли до уваги нещодавні перестановки в українському уряді та на кількох ключових державних посадах", – сказав він, додавши, що це не те, що може коментувати Європейський Союз.

За словами Стано, для ЄС важливо мати завжди добрих і надійних партнерів "на іншій стороні", зокрема, важливо мати хороше та стабільне управління.

Представник Єврокомісії висловив сподівання, що ЄС зможе продовжити хорошу співпрацю із новими українськими колегами так само ефективно, як раніше.

Коментуючи звільнення очільника МЗС Кулеби, Стано зауважив, що може лише пригадати слова топдипломата ЄС Жозепа Борреля, який "подякував Кулебі за все, що він зробив для України, і за все, що вони зробили разом".

"Між високим представником Боррелем та міністром закордонних справ Кулебою були дуже часті комунікації та координація, і ми можемо тільки похвалити його за все, що він зробив у випробувальний і дуже важкий час для України", – додав речник Єврокомісії.

Як відомо, Верховна Рада підтримала звільнення Дмитра Кулеби з поста міністра закордонних справ 5 вересня. Очікується, що його може замінити кадровий дипломат Андрій Сибіга.

Ольга Стефанішина, звільнена раніше в середу з посади віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, повернеться на неї повторно і водночас очолить Міністерство юстиції.

Ще на цю тему