У Польщі не знайшли російський безпілотник, пошуки припинені

19:20 05.09.2024

Польські військові безрезультатно завершили пошуки російського безпілотника, які тривали після інтенсивного ракетного обстрілу Росією України 26 серпня.

Про це повідомляє Rmf24, передає Укрінформ.

«Прочісування території завершилося у середу ввечері. Об'єкт не знайдено»,- повідомила представниця пресслужби Оперативного командування ЗС Польщі Ева Злотніцька.


Пошуки безпілотника упродовж 10 днів у районі міст Замостя і Томашів Любельський вели підрозділи територіальної оборони ЗС Польщі. За цей час вони перевірили 200 кв. км території. До пошуків долучали військові гелікоптери, а також товариства польських мисливців.


Як повідомляв Укрінформ, під час атаки РФ на Україну 26 серпня один російський безпілотник залетів у Польщу зі Львівської області, на радарах він перебував щонайменше пів години. Відтоді тривали пошуки обʼєкта, який міг впасти у гміні Тишівці, що за 25 км на південь від міста Грубешів Люблінського воєводства.

Згодом премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявляв, що, можливо, російський безпілотник усе ж таки не порушував повітряний простір Польщі.

Ще на цю тему