Україна долучиться до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

21:00 05.09.2024

Очікується, що це сприятиме доступу агровиробників до нових фінансових ресурсів для розвитку сільського господарства. 

Верховна Рада України ухвалила приєднання України до Угоди про заснування Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку.

Як інформує «USM» видання Про це пишуть у пресслужбі Мінагрополітики.

За прогнозами Мінагрополітики, приєднання України до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку дозволить українським аграріям отримувати недорогі фінансові ресурси. Зокрема, йдеться про позики під низький відсоток або гранти, що спрямовуються Фондом на дослідження та впровадження інноваційних технологій у сільському господарстві.

Також українські фермери отримають доступ до бази даних Фонду та зможуть використовувати його останні інтелектуальні й технічні розробки у галузі АПК.

Окрім цього, українці зможуть отримати кращі можливості для участі у тендерах Фонду на закупівлю товарів та послуг для реалізації програм.

Загалом приєднання до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку зміцнить імідж України як одного з найбільших виробників і експортерів агропродукції на світовому ринку та активного учасника глобальних зусиль із боротьби з голодом. Також це посилить політичний діалог та підтримку з боку Фонду на міжнародних політичних форумах, стверджують у Мінагрополітики.

 

Ще на цю тему