США ввели нові санкції для обмеження експорту газу з Росії

13:00 06.09.2024

Уряд Сполучених Штатів оголосив про введення обмежень проти компаній і суден, які незаконно намагалися транспортувати газ з підсанкційного російського проєкту Arctic LNG 2.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, передає Укрінформ.

«У відповідь на продовження Росією агресивної війни проти України Сполучені Штати запроваджують додаткові покарання для тих, хто підтримує військові зусилля РФ та намагається розширити глобальні енергетичні важелі Росії», - зазначається в повідомленні.

У цьому зв’язку зауважується, що Держдепартамент вводить обмеження проти двох організацій та двох суден, пов’язаних зі спробами експорту зрідженого природного газу з проєкту Arctic LNG 2, який уже перебуває під санкціями США.

Так, покарання запроваджені проти компаній Gotik Energy Shipping Co (Gotik), а також Plio Energy Cargo Shipping OPC PVT LTD (Plio Energy). Вони, відповідно, як власник та комерційний менеджер керують газотранспортним судном New Energy, яке здійснювало доставку газу з підсанкційного проєкту Arctic LNG 2 в оманливий спосіб. Зокрема, зазначається, що судно New Energy відключало систему автоматичної ідентифікації для незаконного завантаження газу.

Крім того, США вводять санкції проти газотранспортного судна Mulan, яким керує Plio Energy.

«Уряд США продовжить реагувати швидко на спроби експлуатації підсанкційного проекту Arctic LNG 2 або інші намагання розширити енергетичні можливості Росії», - наголосили в Держдепі.

Нагадаємо, напередодні уряд США запровадив новий пакет санкцій проти Росії через її втручання у вибори.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему