Україна закликала скасувати показ пропагандистського фільму РФ на кінофесті у Торонто

18:00 07.09.2024

Україна висловила занепокоєння через внесення до програми Міжнародного кінофестивалю у Торонто фільму “Росіяни на війні” колишньої співробітниці RT Анастасії Трофимової.

Про це у соцмережі Х написала посол України в Канаді Юлія Ковалів, повідомляє Укрінформ.


“Ми глибоко розчаровані рішенням Міжнародного кінофестивалю у Торонто включити до цьогорічної програми російський пропагандистський фільм. З огляду на те, що місія фестивалю полягає у “трансформації за допомогою фільмів сприйняття людьми світу”, ми вбачаємо у цьому спробу відбілити воєнні злочини, вчинені російськими військовими в Україні”, - заявила Ковалів.


Вона наголосила, що фільм “Росіяни на війні” зняла колишня режисерка документальних фільмів для RT Анастасія Трофимова, “яка нещодавно під час виступу у Венеції поставила під сумнів масові російські злочини у Бучі”.

За словами посла, ця стрічка “навмисно неправдиво зображує реалії російської війни проти України”.


“Ми переконані, що для Міжнародного кінофестивалю в Торонто - одного з найавторитетніших кіномайданчиків світу - безвідповідально поширювати російську пропаганду. Ми закликаємо фестиваль скасувати показ цієї стрічки”, - наголосила посол.

Як повідомлялося, фільм “Росіяни на війні” канадсько-російської режисерки Анастасії Трофимової цього тижня продемонстрували на Венеціанському кінофестивалі, що викликало обурення української громади.

Ще на цю тему