Болгарія та Німеччина спільно закуплять системи IRIS-T

18:30 07.09.2024

Глава Міністерства оборони Болгарії Атанас Запрянов під час зустрічі зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом на авіабазі "Рамштайн" підписали угоду, яка передбачає спільну закупівлю систем протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це повідомляє Novinite, передає Укрінформ.

Міністри підписали угоду про спільну закупівлю зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM в рамках європейської ініціативи Sky Shield («Небесний щит»), спрямованої на розвиток оборонного співробітництва та спільну закупівлю систем озброєнь.


Обидва лідери також обговорили останні події та найбільш нагальні потреби України напередодні зими та в умовах триваючих російських атак на цивільне населення та критично важливу інфраструктуру.

Під час зустрічі Атанас Запрянов також наголосив, що Болгарія продовжує підтримувати Україну відповідно до рішень Народних зборів. У цьому контексті відбулися двосторонні дискусії між болгарською та українською делегаціями, які зосередилися на спільних рішеннях щодо підтримки України.


Національні збори Болгарії вже схвалили придбання ракетних комплексів IRIS-T 8 серпня. Ця закупівля спрямована на посилення потенціалу протиповітряної оборони ВПС Болгарії, забезпечення технологічного оновлення і оперативної сумісності з системами протиповітряної і протиракетної оборони країн НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, до нового пакету військової допомоги, який Болгарія планує передати Україні, можуть увійти боєприпаси різних типів.

Ще на цю тему